Om tjenesten

Boliglånet er normalt den største kostnaden vi påtar oss løpet av livet. Selv om rentene for tiden er lave, er det snakk om mange tusen i utgifter hvert neste år. Nettopp derfor kan det være enorme summer å spare om du får justert renten din ett lite hakk ned.

Bankene annonserer én spesifikk rente, men denne kan og blir ofte justert ved personlig forhandling. De som er flinke til å forhandle får bedre rente enn de som bare aksepterer listeprisen. Resultatet er at noen sparer flere titalls tusen kroner mer enn andre. Det er imidlertid vanskelig å vite hvor god rente det er mulig å oppnå, fordi bankene ikke er transparente om rentene de gir til alle sine kunder.

Penger.no ble startet for å la deg enkelt og smidig sjekke og sammenligne den reelle boliglånsrenten i din by og bank. Tjenesten baserer seg på den faktiske renten brukerne rapporterer inn. Det gjør at vi kan fortelle deg om banken din gir en bedre rente til andre enn deg, eller om det er en annen bank du bør bytte til for å spare tusener av kroner.

På den måten kan du være trygg på at du forhandler deg frem til og får det beste boliglånet for deg.

Samarbeid med landets største nettaviser

Penger.no er et samarbeid mellom redaksjonene i VG, E24 og Dine Penger. Tjenesten er transparent og nøytral, og viser statistikk upåvirket av bankene. Rangering og presentasjon påvirkes ikke av eventuelle kommersielle samarbeid.

Vår målsetning er å gi deg den beste og mest nøyaktige informasjonen for å få et like godt lånetilbud som andre.

Tjenesten er utviklet av Verdens Gang AS, som er et heleid selskap under Schibsted AS.

Slik beregner vi statistikken

For å sikre at tjenesten til enhver tid har oppdaterte opplysninger, baserer vi oss på et stort antall innrapporteringer om norske boliglån.

På toppen av dette datasettet gjør vi forskjellige kalkuleringer som kategoriserer og sammenstiller informasjonen. Vi gjør også flere beregninger, som for eksempel lar oss utelukke urelevante ytterpunkter i tallmaterialet. Dataene settes også opp mot statistikk fra Finansportalen og SSB, om markedsførte og gjennomsnittlige boliglåns-renter.

Tilbakemeldinger, ris og ros

Vi jobber hardt for at all informasjon skal være så korrekt og oppdatert som mulig, men tar forbehold om feil. Vi setter stor pris på om du kan si fra hvis du oppdager feil. Vi vil også gjerne høre dine generelle tilbakemeldinger om tjenesten, både ris og ros.

Kontaktinformasjon finner du på denne siden.