Illustrasjon av darttavle

Hvordan er kortene vektet?

I samarbeid med Dine Penger har vi utviklet en scoremodell som vurderer fordeler og ulemper ved kredittkort.

Å sammenligne kredittkortfordeler er utfordrende på grunn av individuell verdiopplevelse. Vi har etter beste evne forsøkt å utvikle en god måte å vurdere kortene opp mot hverandre på, og vi ønsker å være fullstendig åpne om hvordan vi har gjort dette. Kortene scores innenfor kategorier som flybonus, hotellbonus, dagligvarer, netthandel, forsikringer og driftstoff/lading.

Fordeler

 • 1 - Enkel verdi:

  Kortet tilbyr grunnleggende fordeler, for eksempel manuelle rabattprogrammer.
 • 2 - God verdi:

  Kortet gir fordeler, slik som cashback på utvalgte varegrupper eller noe opptjening av bonuspoeng på fly og hotell.
 • 3 - Stor verdi:

  Kortet har gode fordeler, som høyere cashback eller god opptjening av bonuspoeng på fly og hotell og eventuelt en bedre forsikring enn kortene på nivå 1 og 2.
 • 4 - Betydelig verdi:

  Kortet byr på svært gode fordeler og unike muligheter, som business- og førsteklassereiser til prisen av skatter og avgifter, eller gunstige rabatter på sentrale husholdningsutgifter som elbillading og dagligvarer.
 • 5 - Høyest verdi:

  Dette er kortene med de beste fordelene. Kortene gir gjerne de samme fordelene som kortene på nivåene under. I tillegg får du fordeler som for eksempel enklere tilgang til det høyeste statusnivået på bonusprogrammer og andre eksklusive goder som ellers er dyre eller vanskelig å oppnå.
Kredittkort har høye renter og lønner seg bare om du betaler regningene dine i tide

Husk dette!Kredittkort har høye renter og lønner seg bare om du betaler regningene dine i tide

Ulemper:

 • 1 - Minimal ulempe:

  Fordelene er lett tilgjengelige og krever minimal bruk eller innsats fra brukeren for å oppnå dem, men kortet kan mangle funksjonalitet som mobilbetaling.
 • 2 - Liten ulempe:

  Det krever noe mer innsats fra kortbrukeren å oppnå fordelene, for eksempel at rabatter må aktiveres manuelt eller kun gjelder på visse vilkår.
 • 3 - Moderat ulempe:

  Fordelene har visse begrensninger, for eksempel et maksimalt beløp for cashback man kan motta.
 • 4 - Betydelig ulempe:

  For å oppnå fordelene må kortbrukeren legge ned innsats og det er ofte krav til høyt forbruk for å oppnå kortets mest attraktive fordeler.
 • 5 - Svært stor ulempe:

  Det krever svært stor innsats og forbruk for å oppnå fordelene, og kortet anbefales derfor ikke for vanlige kredittkortbrukere.

Kostnader

Scoremodellen for kostnader opererer slik at det dyreste kortet alltid tildeles den høyste poengsummen på 5, mens det rimeligste kortet tildeles en poengsum på 1. Kortene som befinner seg i mellomsjiktet blir automatisk tildelt en beregnet poengsum mellom 1-5 med desimaler.

Noe som er uklart?

Har du spørsmål eller ønsker å vite mer om vektingen? Ta kontakt på hei@vglab.no

Til forsiden› Kredittkort› Hvordan kortene er vektet