Her får du svaret på hvem som kan få kredittkort og hvordan type kort det er lurt å velge.
Til forsiden› Tips› Kredittkort› Hvordan kan jeg få kredittkort?
Kommersielt innhold

Hvordan kan jeg få kredittkort?

Her får du svaret på hvem som kan få kredittkort og hvordan type kort det er lurt å velge.

Sist oppdatert: 9. februar 2024

I Norge finnes det nesten 300 forskjellige kredittkort. Disse kortene har mange fordeler, som for eksempel ekstra sikkerhet og beskyttelse mot svindel, da mange refusjon hvis noe går galt med kjøpet ditt. Ikke bare det, men mange kort gir også belønninger og fordeler som cashback, rabatter, og forsikringer.

Kravene for å få et kredittkort varierer litt mellom forskjellige banker og leverandører. Imidlertid er det noen vanlige faktorer og krav som ofte vurderes når du søker om kredittkort:

  • Alder: For å kunne søke om et kredittkort, må du være minst 18 år gammel. Noen spesifikke kort kan også ha en høyere aldersgrense enn dette.
  • Arbeidssituasjon og inntekt: Kortutsteder vil vurdere din økonomiske situasjon og inntekt for å sikre at du har evnen til å betale tilbake det du bruker på kreditt. En tilstrekkelig og stabil inntekt kan være avgjørende.
  • Kredittvurdering: Kortutsteder gjennomfører en kredittvurdering for å vurdere din kredittverdighet. En god kredittscore øker sjansene for å få godkjent søknaden. Høy kredittscore indikerer som oftes at man har et godt økonomisk ansvar.
  • Betalingshistorikk: Kortutsender vil vurdere din tidligere betalingshistorikk med andre lån og kredittkort. Hyppige forsinkelser eller manglende betalinger kan påvirke sjansene for å få godkjent en søknad.
  • Annen gjeld: Din nåværende gjeldssituasjon blir også vurdert. Hvis du allerede har mye gjeld, kan det på virke din evne til å håndtere mer kreditt.

Når du bestiller et kredittkort vil banken sette en kredittgrense for deg. Kredittgrense er den maksimale summen av penger du kan bruke med et kredittkort.

Er det noen av punktene du sliter med?

Hvis det er noen av kravene du sliter med å oppfylle er det fortsatt håp på sikt. Blant annet ved å:

Bygge en god kredittvurdering: Dette oppnås ved å betale regningene dine i tide, og unngå å påta deg mer gjeld.

Søk på riktig sted: Noen kredittkort er designet for de med god kreditt, mens andre aksepterer søkere med moderat eller til og med dårlig kreditt.

Hvilket kredittkort burde du velge?

Når du skal velge et kredittkort er det utrolig viktig å sammenlige rentesatser og gebyrer fra ulike kortutsenderne på markedet. I samarbeid med Dine Penger har vi skapt en scoremodell for å evaluere fordelene og ulempene med ulike kort. Velg hvilke fordeler som er viktige for deg, og sammenlign den effektive renten på de ulike kredittkortene.

Det er veldig viktig å velge et kredittkort med lav effektiv rente.

Hvordan betale ned kredittkort?

Det viktigste med å benytte seg av et kredittkort er at du har kontroll på tilbakebetalingen. Mange får en høy kredittgrense. Dette er ikke ekstra penger som du plutselig har, men penger du låner og må betale tilbake.

Kredittkort gir vanligvis brukerne en rentefri periode på 30-40 dager, hvor man bruke kortet uten å pådra deg renter. Etter denne perioden begynner renter og gebyrer å påløpe.

Du kan lese mer om hvordan fungerer kredittkort fungerer her.

Kan jeg få kredittkort med en betalingsanmerking?

Det kan være utfordrende å få kredittkort med en betalingsanmerking fordi betalingsanmerkninger er en indikasjon på manglende betalinger eller økonomiske problemer. De fleste banker foretar derfor grundige kredittsjekker, der betalingsanmerkinger kan føre til avslag på søknaden.

Imidlertid finnes det kredittkort og forbrukslån som er utformet for personer med dårlig kreditt eller betalingsanmerkninger. Disse kortene kan ha en høyere effektiv rente og gebyrer, og kredittgrensen kan være lavere.

Det er viktig å være forsiktig og vurdere nøye hvordan du bruker kreditt for å unngå ytterligere økonomiske problemer. Hvis du har mange dyre smålån kan det heller lønne seg med refinansiering.

Her kan du søke om kredittkort

Usikker på om du burde ha Trumf Visa, Bank Norwegian, Lendo, Landkreditt bank mastercard, Santander Red,tf bank mastercard? Det finnes en mengde forskjellige kredittkort der ute. Den eneste måten å være sikker på at du velger det beste er å sammenlige effektiv rente. Sammenlign effektiv rente her.